IN-FORMATIE

Inschrijven
Inschrijven kan door contact op te nemen via een mail of gewoon eens langskomen aan onze lokalen. Een andere mogelijkheid is via het onderstaande formulier.
Daardoor komen alle juiste gegevens onmiddellijk bij de goede personen terecht. Wij nemen dan nog persoonlijk contact op!

inschrijven

Uniform

Door het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de rood-grijze scoutsdas toont dat je lid bent van Scouts Sint-Aloysius. Maar het is meer dan dat. Het officiële scoutsuniform is immers speelkledij die tegen een stevig stootje kan. Zo hoeven we nooit bang te zijn om te rollebollen in de modder, een wedstrijdje springen in de plassen te organiseren of een mooie boom te knuffelen…

We verwachten van elk lid dat hij in uniform naar de vergaderingen komt. Voor nieuwe leden is dat uiteraard pas nodig nadat ze beslist hebben om zich definitief in te schrijven. De eerste groepsdas krijgt jouw zoon wanneer hij wordt ingeschreven. Je kan het uniform nieuw aankopen in de Hopper scoutswinkel of misschien kunnen we u helpen via een tweedehandsstuk.

Het verplichte uniform voor kapoenen:
Enkel onze rood-grijze groepsdas.
Verder zorgen kapoenen voor goede speelkledij die tegen een stootje kan.
Elk uniformstuk is ook in kapoenenmaten beschikbaar en mag steeds gedragen worden!

Het verplichte uniform voor welpen:
Naast de speelkledij en rood-grijze groepsdas wordt hier de typische welpenpet gedragen.
Als speelkledij wordt gevraagd om een donkergroene trui te voorzien.
Ook hier is een officieel uniform nog niet verplicht, maar kan en mag het uiteraard steeds gedragen worden.

Het verplichte uniform voor alle andere leden:
Beige scoutshemd, kaki scoutsshort en rood/grijze groepsdas.

Wat komt waar ?!  Kentekenwijzer!

uniform

Tweedehandsmarkt
Op initiatief van het Oudercomité willen we van start gaan met een systeem dat het mogelijk maakt om scoutskledij (broek, hemd, welpenpet,…) dat te klein geworden is door te verkopen aan andere ouders. Zo hoeven jullie niet steeds nieuwe kledij te kopen wanneer het te klein geworden is. Ook andere zaken kunnen tweedehands verkocht en aangekocht worden. Op deze manier kunnen we ook ons steentje bijdragen aan het milieu.
U kan elke zondag, voor of na de vergadering, de vraag stellen aan de leiding of groepsleiding. We bekijken dan zo snel mogelijk welke kledingstukken we in aanbieding hebben.

Steekkaart
Om contactgegevens en medische informatie eenduidig in te zamelen, kunnen ouders deze informatie invullen in het centrale systeem van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
Hoe u dit doet, kan u terugvinden in de overzichtelijke handleiding die u hieronder kan terugvinden.
Daarna kan u de gegevens zelf invullen en aanpassen wanneer nodig.

pdf_icon

handleiding digitaal beheer van de steekkaart