29/09 Scout Moedig

Beste leden en ouders,

De leiding is gekend, het overgangsweekend is weer voorbij en het eerste Alowisken is klaar.
Nu kunnen we echt wel zeggen dat het nieuwe werkjaar opnieuw op volle toeren draait.

De leidingsploeg heeft er in ieder geval enorm veel zin in!
We gaan voor een scoutesk jaar vol amusement en avontuur.

Dat avontuur brengt ons naar het nieuwe jaarthema SCOUT MOEDIG!

Zowel de leden als de leiding worden volgend jaar uitgedaagd te gààn voor avontuur in vele opzichten: op verkenning durven gaan, in het avontuur springen (of tuimelen), het risico nemen even te verdwalen, om na vallen en opstaan – misschien mét wat blauwe plekken – te landen met uitzicht op het onverwachte.

Scoutmoedig daagt scouts uit om nieuwe wegen te zoeken, niet énkel langs verre tochten
of over hoge bergen maar ook samen, onderweg met elkaar. Dit jaarthema wil jongverkenners aanmoedigen hun beste Frans boven te halen om de drinkbussen te vullen, wil jonge welpen moed inspreken om samen door een donker bos te wandelen, ziet de kapoenen graag hun eerste vrienden voor het leven maken en wil straffe verkenners een hart onder de riem steken om het toe te geven als ze net niet over een hoge kabelbaan willen stappen. Scoutmoedig zijn is immers niet te verwarren met roekeloosheid of stoerdoenerij. De kracht van dit thema schuilt precies in het kunnen tonen van angst of
onzekerheid, lef hebben om ongewoon grappig te zijn, luisteren naar elkaar en het mogen uitdrukken van een andere smaak, tegendraadse mening of ongezien talent.

Als je het ons vraagt, een jaarthema op het lijf van onze scouts geschreven!

Het beloofd een fantastisch jaar te worden!

Stevige Linker,

De leidingsploeg

Comments are closed.